Alıç turşusu nasıl yapılır

Alıç Meyvesi turşusu nasıl yapılır?

ALIÇ TURŞUSU TARİFİ İlk olarak nohutları kavanozun alt kısmına yerleştirin. Alıçları yıkadıktan sonra kavanoza alın ve aralara sarımsakları koyun. Tuzunu, suyunu ve sirkesini bir kabın içinde karıştırın ve malzemelerin üzerine döküp kapağını sıkıca kapatın.

Alıç sirkesi ile turşu yapılır mı?

Özellikle kalp damar rahatsızlıkları için alıç sirkesi, elma sirkesi, limon sirkesi, üzüm sirkesini doğal şekilde yapıyorum. Bunlar birebir ilaçtır. Kışın turşu suyu yapıyorum. Bütün hastalıklara birebirdir.

Armut turşusu olur mu?

Püf noktası Armut turşusu tarifi için kullanacağınız armutlar yaban armudu ya da kış armudu gibi sert yapılı armutlardan olmalı. Armut turşusunu armutların kabuklarını soyarak veya soymadan da yapabilirsiniz. Bu tarif ile armut yerine elma kullanarak elma turşusu da yapabilirsiniz.

Alıç sirkesi kaç gün karıştırılır?

İçerisine şeker, tuz ve sirkeyi de ilave edin. Ardından kavanozun ağzını sıkıca kapayın ve çalkalayın. Hazırladığınız kavanozu sabahtan öğlene kadar güneş ışığı alan bir yerde, öğleden sonra ise güneş görmeyen, kuru ve serin bir ortamda bekletin. Bu işlemi 10 gün boyunca tekrar edin.

Alıç ile neler yapılabilir?

Alıç meyvesini taze ve kuru olarak tüketmek mümkündür. Kuru tüketmek isteyenler aktarlardan meyvenin kurusunu satın alabilirler. Taze yemek isteyenler de sonbahar aylarında meyve satan yerlerden tedarik edebilirler. Ayrıca alıç meyvesini kaynatarak çay şeklinde de tüketebilirsiniz.

Turşu için hangi sirke daha iyi?

4) Limon suyu mu sirke mi diye çok fazla düşünmeyin. Turşuya asıl lezzetini veren üzüm sirkesidir.

Ev yapımı Alıç sirkesi nasıl yapılır?

Alıç sirkesi tarifi İyice yıkadığınız ve sularını süzdürdüğünüz alıçları suya ekleyin. Alıçları suya ekleyip dilimlediğiniz elmaları de ilave edin. Tuz, şeker ve sirkeyi ekledikten sonra kavanozu kapayın ve karışımı iyice çalkalayın. Alıç sirkesi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Ahlat turşusu nasıl oluyor?

Yemişi olgunlaşınca yenir. Meyvesi ishali kesmekte etkilidir. İçerisindeki sert çekirdekleri ile de sadece sapı kalacak şekilde yenebilir. Dağ ahlat turşusu size özel kışın yaz havası vermek adına kurulur.

Armuttan Turşu nasıl yapılır?

Çermesi Armut Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutları yıkanıp kürdan ile birkaç yerinden delelim kavanoza dibine gendime koyup, armutları koyup aralarına üzüm tanelerini ve sarımsak atalım.
  2. Balı ilave edip ayrı bir kapta sirke, su ve Kemah tuzunu iyice karıştırıp kavanoza dolduralım.

Ev yapımı alıç sirkesi nasıl yapılır?

Alıç sirkesi tarifi İyice yıkadığınız ve sularını süzdürdüğünüz alıçları suya ekleyin. Alıçları suya ekleyip dilimlediğiniz elmaları de ilave edin. Tuz, şeker ve sirkeyi ekledikten sonra kavanozu kapayın ve karışımı iyice çalkalayın. Alıç sirkesi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.