Laparoskopik sol Hemikolektomi nedir?

Kalın bağırsağın sol tarafında yerleşen kanserlerde sol hemikolektomi ameliyatı yapılır. Kalın bağırsağın sol tarafı çıkarıldıktan sonra kalın bağırsağın her iki ucu birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır.

Laparoskopik hemikolektomi nedir?

Bu ameliyat ile kalın bağırsağın sağ tarafı ve lenfatik çevre dokusu çıkarılır. Ardından ince bağırsak kalın bağırsağın geride kalan kısmı ile tekrar birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır.

Hemikolektomi nedir tıp?

Kolektomi türleri – resimli anlatım Sağ hemikolektomi: Bu, sağ veya çıkan kolonun çıkarılmasını ifade eder. Sol hemikolektomi: Bu, sol veya inen kolonun çıkarılmasını ifade eder. Segmental rezeksiyon: Bu, kolonun kısa segmentlerinin çıkarılmasını ifade eder. Total kolektomi: Bu, tüm kolonun çıkarılmasını ifade eder.

Rektal Mukozektomi nedir?

Tüm kolon ve rektumun büyük bir kısmı çıkarılır. Kalan rektumun da mukozası anal yolla çıkarılır (transanal rektal mukozektomi).

Peritoneal refleksiyon ne demek?

Peritonun rektum üzerinden öne doğru döndüğü yere peritoneal refleksiyon adı verilir. Bu bölge erkekte anal verjden 8-9 cm, kadında ise 5-8 cm yukarıda yer alır. Rektumu saran perirektal fasya perirektal faysa, rektumu çepeçevre sarar.

Bağırsak ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat yaklaşık olarak 2-3 saat sürebilir.

Ostomi ve stoma nedir?

Ostomi, içi boş bir organın vücut yüzeyine ağızlaştırılması anlamına gelir. Vücut yüzeyine ağızlaştırılan yere stoma da denir. Genel Cerrahi alanında en sık, bağırsaklar ile ostomi oluşturulur. Ostomiler, bağırsağın karın cildine ağızlaştırılma (bağırsağın torbaya bağlanma) seviyesine göre isim alır.

Hemikolektomi ameliyatı nedir?

Bu bölge kanserlerinde kalın bağırsağın sağ tarafı ameliyat ile alınır. İnce bağırsak ile kalın bağırsak tekrar birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır. Kalın bağırsağın sağ tarafının ince bağırsağın son 5-10 cm kısmı ile beraber çıkarılması işlemi: Sağ hemikolektomi Ameliyatı.

Mukozektomi nedir?

Antireflü mukozektomi nedir? Gastrointestinal sistemin reflüye neden olan kısmı yani alt özofagus sfinkter yani yemek borusunun mideyle birleştiği mukozanın tıraşlanması sonrası ortaya çıkan iyileşme anındaki daralmalara denmektedir. Mukozektomi yapılarak reflünün engellenmesi anlamına gelmektedir.